Hrvatski radio

Radio Osijek

12:52 / 30.12.2013.

Autor: Stjepan Filipović

Oprez u prometu i bez alkohola

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove godine smrtno je stradalo 30 osoba. Provodi se preventivna akcija "Blagdani bez alkohola".

Na području Osječko - baranjske Policijske uprave proteklog su tjedna zabilježena 62 kaznena djela, rekla je na redovitoj konferenciji za novinstvo policijska službenica za odnose s javnošću Vesna Žnidarić – Bolarić. Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja da je petnaestogodišnjak s područja Osječko - baranjske županije počinio kazneno djelo omogućavanja trošenja droga.
Proteklog je tjedna zabilježeno 59 prometnih nesreća od kojih su u tri nesreće tri osobe smrtno stradale istaknula je Žnidarić - Bolarić te je naglasila da je ukupno ove godine smrtno stradalo 30 osoba.
Već jedno duže vrijeme kolnici su mokri i skliski, a kako  nam nadolaze novogodišnji blagdani i očekuju se gužve u prometu svim vozačima savjetuje da prilagode brzinu kretanja vozila stanju na kolniku, a sudionicima u prometu da povećaju oprez i strpljenje te da se pridržavaju prometnih propisa.
I ove se godine na području Policijske uprave osječko - baranjske provodi preventivna akcija "Blagdani bez alkohola" u sklopu koje će policijski službenici postaje prometne policije Osijek 31. prosinca od 10 do 11 sati dijeliti prigodne letke na južnoj osječkoj obilaznici.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.