Hrvatski radio

Radio Osijek

ORaH predstavio ljude i izborni program

14.10.2015.

13:17

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Regionalna organizacija Istok predstavila je izborni program ORaH-a za predstojeće izbore i ljude koji će biti na izbornoj listi te stranke u 4. izbornoj jedinici. . .

Nakon što je dvije godine izrađivan objavljen je izborni program ORaH-a za cijelu Hrvatsku. Sastoji se od 40 politika koje su detaljno opisane na stranačkoj internetskoj stranici. Druga na listi, Rebecca Arambašić, istaknula je kako se stranka zauzima za paritetnu demokraciju na svim razinama, a to podrazumijeva ravnopravan odnos žena i muškaraca. Pozvala je žene da detaljno prouče program i glasaju za ORaH. Treći na listi je Mihael Novoselec koji je istaknuo kako je ORaH jedina programska stranka u Hrvatskoj čija programska platforma "podrazumijeva ravnotežu triju stupova na kojima počiva svako društvo- stup gospodarstva, društvene pravde i zaštite okoliša". Drži kako je promjena u Hrvatskoj moguća i to prvenstveno reformom pravosuđa i javne uprave te financijskom decentralizacijom. ORaH je dobar dio programa posvetio gospodarstvu koje namjerava pokrenuti smanjenjem poreznih opterećenja, a puno bi više novca ulagali u obrazovanje, znanost i informatizaciju društva. Stranci je na prvome mjestu održivi razvoj Hrvatske tako da program obuhvaća i provedbu dugoročne strategije održivog razvoja koja se oslanja na projekte održive energetike, održive poljoprivrede, vodnog sektora, IT-a i gospodarenja otpadom. 

Prvi na listi ORaH-a u 4. izbornoj jedinici bit će Kazimir Cvrtila koji se predstavio kao politički neiskusan obiteljski čovjek zaposlen u Hrvatskim željeznicama. Govoreći o regionalizaciji Hrvatske, kao jednom od novih rješenja koje nudi ORaH rekao je kako Hrvatsku vide kao državu četiriju regija i grada Zagreba. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.