Hrvatski radio

Radio Osijek

Orašar od tri i pol metra u Arheološkom muzeju

22.12.2020.

12:36

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Arheološki muzej u Osijeku poziva posjetitelje da pogledaju izložbu stalnog postava Prapovijesti i Seobe naroda i srednjeg vijeka te da vrijeme provedeno u muzeju iskoriste kako bi se slikali s najljepšim borom i orašarom u gradu.

Tri i pol metra visokog orašara napravila je pripravnica, muzejska pedagoginja Ena Krnčević, a uz orašara je i velika jelka te poznati lik iz Disneyjevog crtića Snježno kraljevstvo. 

"Pozivamo posjetitelje da se podruže i slikaju s orašarom, najvećim u Osijeku, velikom jelkom i Olafom iz Snježnog kraljevstva. Situacija je takva kakva je, ali mi smo otvoreni i rado dočekujemo posjetitelje, posebno djecu, da vide orašara i poslikaju se s njim", poziva ravnatelj Arheološkog muzeja u Osijeku Tomislav Hršak. 

Cijena ulaznice za odrasle je 20 kuna, dok cijena za učenike, studente i umirovljenike iznosi 10 kuna. U ponudi je i obiteljska ulaznica u iznosu od 30 kuna. 

 

Arheološki muzej Osijek za posjetitelje je otvoren 24. prosinca i 31. prosinca 2020. godine, u vremenu od 10 do 13 sati. 
Ostale dane po redovnom radnom vremenu od utorka do subote u vremenu od 10 do 16 sati. Ponedjeljkom, blagdanom i praznikom Arheološki muzej Osijek je zatvoren.

Iz muzeja posjetitelje podsjećaju kako se trebaju pridržavati sljedećih uputa:

 

  • prilikom ulaska dezinficirajte ruke,
  • tijekom boravka u muzeju nosite masku,
  • poštujte preporučeni razmak od 2 metra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.