Hrvatski radio

Radio Osijek

Organizirajmo zdravstvo

29.04.2022.

14:29

Autor: HRT

Organizirajmo zdravstvo

Organizirajmo zdravstvo

Foto: Željko Kovačević / HRT

Nacionalni kongres, Organizirajmo zdravstvo, Hrvatske akademske zajednice  

Hrvatska akademska zajednica studenata organizirala je u Osijeku Nacionalni medicinski kongres pod nazivom, Organizirajmo zdravstvo, na kojem su izlagali Jasna Klarić iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata, profesor Ivan Miškulin s katedre za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta u Osijeku te predstavnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i ravnatelji Domova zdravlja iz slavonskih županija.

„Zanima nas ono što nismo dobili tijekom školovanja, poput ekonomike i menadžmenta u zdravstvu, odnosno pravna i ekonomska pitanja koji su temelj zdravstvenog sustava.”, rekla je Magdalena Pastović, studentica na 6. godini MFOS-a.

„Pozdravljamo inicijativu naših studentica i studenata koji žele progovoriti o ključnim problemima u sustavu javnog zdravstva. Redovi su dugi, veliki su dugovi prema veledrogerijama, veliki su problemi u opremanju sustava zdravstva i drago mi je još jednom, da su se ovi mladi ljudi, i prije no što su došli u svoje ordinacije uhvatili u koštac s tim, i da su željni da sustav poprave i unaprijede.”, rekao je profesor Miškulin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.