Hrvatski radio

Radio Osijek

Organizirali se, nabavljali i prodavali drogu

12.05.2020.

10:45

Autor: Davor Lončarić

foto: ilustracija, Pixabay

foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Na području Poliicjske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je pet kaznenih djela od kojih se izdvajaju teška krađa i oštećenje tuđe stvari, a završeno je istraživanje o našičkoj četvorki koja je proizvodila i prodavala drogu.

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, 23-godišnjakom i dvojicom 21-godišnjaka sa područja Našica i Đurđenovca zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela, priopćila je danas policija. Utvrđeno da je organizirana četvorka od nepoznatog prodavatelja kupovala, prepakiravala i prodavala poznatim konzumentima drogu tipa amfetamin „ecstazy“ i „speed“ te marihuanu. 

Unazad godinu dana 25-godišnjak je u najmanje 5 navrata prodao oko 450 grama marihuane 23-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Našica za novčani iznos od oko šest tisuća kuna. Obavljenom pretragom doma u Jelisavcu pronađena je i od 25-godišnjaka oduzeta droga tipa amfetamin tzv. „ecstazy“ i „speed“.

Unazad mjesec dana, 23-godišnjak je u najmanje 3 navrata prodao oko 110 grama marihuane 21-godišnjaku iz Đurđenovca za novčani iznos od oko 4.000 kuna. Također je 23-godišnjak u više navrata prodao poznatim konzumentima marihuanu u količinama od 1 do 10 grama za neutvrđeni novčani iznos.

Unazad mjesec dana 21-godišnjak je u više navrata prodao marihuanu u količini od 1 do 20 grama trojici poznatih konzumenata za novčane iznose od 100 do 700 kuna.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. Protiv počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Ostala kaznena djela

Između 9. i 11. svibnja u Vukojevcima je nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu iz koje je ukrao više od 10 tisuća kuna i više stotina različitih kutija cigareta. Pravnoj osobi iz Vinkovaca nastala je materijalna šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava, a poliicja traga za nepoznatim počiniteljem. 

Noćas oko 1 sat u Osijeku, u ulici Ljudevita Posavskog, 45-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka sjekirom je oštetio nekoliko brojila za struju. Pravnoj osobi iz Osijeka nastala je materijalna šteta oko 6.500 kuna, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede. Preostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća, a na području Belišća jedna prometna nesreća.

Jučer, 11. svibnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 9 vozača koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola (5 vozača osobnog automobila, 3 vozača bicikla i 1 vozač traktora).
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin iz Tenje uz  2,18 grama alkohola po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U Osijeku se poslijepodne dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 59-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,45 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U Kozarcu, u nadzoru prometa, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin iz Kozarca prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.