Hrvatski radio

Radio Osijek

Organizirana radionica "Zdravlje je IN"

15.03.2017.

14:01

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Centar zdravlja VAGA i Centar za edukaciju i informiranje potrošača uoči Svjetskog dana prava potrošača organizirali su radionicu pod nazivom „Zdravlje je IN“ .

Na radionici su sudjelovali učenici nižih razreda Osnovne škole Vijenac iz Osijeka, koji su uz edukaciju vezanu uz zdravu prehranu i održivi razvoj uz podršku stručnjaka za prehranu, tijekom radionice pripremali zdrave „zalogaje“ kako bi osvijestili važnost konzumacije hrane s bogatim nutritivnim vrijednostima. Uključivanjem građana kroz interakciju s učenicima osigurava se osnova za aktivno, odgovorno i konstruktivno djelovanje djece i mladih te potporu zajednice tako što će postati dionici akcije u zajednici na temu zdravog života, zaštite prirode i okoliša i održive potrošnje. Radionica je održana u sklopu projekta „Aktivno građanstvo temeljno znanjem mladih“ uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.