Hrvatski radio

Radio Osijek

OŠ Briješće od jeseni matična škola

08.08.2019.

12:23

Autor: Željko Kovačević

Žana Gamoš, Ljiljana Belajdžić (foto Ž. Kovačević)

Žana Gamoš, Ljiljana Belajdžić (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Oko 20 milijuna kuna, najavio je Grad početkom ljeta, bit će uloženo u Osnovnu školu Briješće, koje je bila područna Osnovnoj školi Vladimir Nazor Čepin, a koja će završetkom radova postati matična i na taj način djeci iz Briješća, i okolnih osječkih naselja omogućiti školovanje od 1 do 8 razreda.

 Školu je danas posjetila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i pratnji pročelnice Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljane Belajdžić. Područnu školu pohađalo je 104 učenika u šest razrednih odjeljenja, a još ih je osamdesetak s područja škole nakon prva četiri razred putovalo u Čepin. Svi će od jeseni ići u svoju obnovljenu školu. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš je istaknula kako su potpisana tri nova ugovora za opremanje škole. U vrijednosti od oko 500 tisuća kuna bit će opremljena sportska dvorana i vanjska igrališta, za oko 400 tisuća kuna ili manje trebala bi se opremiti školska kuhinja, a najveći ugovor vrijedan je 920 tisuća za opremanje same škole. Ranije je najavljeno kako će Grad Osijek ove će godine uložiti više od 15 milijuna kuna u rekonstrukciju stare škole i gradnju trodijelne dvorane u Osnovnoj školi Tenja, između 10 i 15 milijuna kuna za energetsku obnovu triju osnovnih škola te desetak milijuna kuna na gradnju dječjeg vrtića u Višnjevcu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.