Hrvatski radio

Radio Osijek

OŠ "Vijenac" prva e-škola u Osječko-baranjskoj županiji

28.01.2016.

08:57

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osnovnoj školi "Vijenac" danas se predstavlja oprema i početak rada informacijsko - komunikacijske tehnologije. Riječ je o pilot projektu u prvoj e-školi na području Osječko-baranjske županije .

Među prvih 20 škola koje su uključene u Nacionalni pilot-projekt e-škole: Uspostava sustava digitalno zrelih škola, četiri su škole iz Slavonije:  OŠ “Vijenac” Osijek, OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar, OŠ Eugena Kumičića Slatina i Gimnazija Matija Mesić Slavonski Brod.  Vesna Vrbošić, ravnateljica OŠ “Vijenac”, jedine osječke škola u ovom projektu CARNet-a: " Mi smo u projekt e-škole odabrani u konkurenciji više od 700 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. Učenicima i nastavnicima to će omogućiti novi iskorak u suvremenije odvijanje nastavnog procesa", kaže ravnateljica Vrbošić. Dodaje da je vrijednost projekta u edukaciji zaposlenika, opremi koja će biti postavljena u školu, pokrivenosti škole internetskom mrežom, e-dnevnicima, te ukupno boljim uvjetima rada. Ipak, najveća vrijednost je razvoj digitalnih kompetencija učenika te njihova spremnost za nastavak školovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.