Hrvatski radio

Radio Osijek

Osam mjeseci Mosta u osječkom Gradskom vijeću

21.02.2018.

13:21

Autor: Monika Kralj/priopćenje

foto M.Kralj/HRT

foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

Most nezavisnih lista u osječkom se Gradskom vijeću ponaša u skladu s koalicijskim sporazumom te ostvaruje dogovoreno poput inicijative da se članovi nadzornih odbora i direktori gradskih tvrtki biraju na javnom natječaju, rekao je predsjednik Gradskog vijeća, nezavisni s liste Mosta Željko Požega.

Također, Požega je istaknuo kako su vijećnici Mosta zajedno sa svojim stručnim timovima unutar stranke, ali i u suradnji sa stručnim timovima gradskih službi, posljednjih mjeseci maksimalno fokusirani na realizaciju različitih projekata, od završetka parkirališta, besplatnog interneta i izgradnje novog trga na Vijencu Ivana Meštrovića, do velikog projekta osnivanja malog i efikasnog poduzeća koje će obavljati više zajedničkih funkcija svih gradskih tvrtki i biti im razvojna potpora, a što je i bilo jedno od obećanja Mosta u predizbornoj kampanji i obaveza iz koalicijskog sporazuma.

Radi se i na velikom projektu Mosta oko uvođenja besplatnog i super brzog interneta na osječkim trgovima i šetnicama kakav još ne postoji nigdje u Hrvatskoj, ali također i na inicijativama oko modernizacije poslovanja GPP-a, novog modela poslovanja Osječkog sajma i novih sajamskih priredbi, boljeg i kvalitetnijeg rada s djecom u osječkim vrtićima, gdje su već i dogovorene inicijative Mosta oko neplaćanja vrtića preko ljeta za roditelje čija djeca tada uslugu ne koriste, kao i novog, transparentnijeg i poštenijeg načina izbora predstavnika roditelja u vrtićima.

Najveći fokus u sljedeće tri godine vijećnici Mosta stavit će na projekte u gospodarstvu i otvaranje novih radnih mjesta gdje se također priprema niz inicijativa.

Požega je naveo nove čelne ljude osječkog i županijskog Mosta, Matka Musulina na čelu osječke  koordinacije Mosta i prof.dr.sc. Krunoslava Karalića na čelu Županijske koordinacije. Najavio je da će se u subotu u Osijeku održati  programska konvencija Mosta nezavisnih lista na nacionalnoj razini. /iz priopćenja Mosta/

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.