Hrvatski radio

Radio Osijek

Osam projekta navodnjavanja

09.11.2012.

15:06

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko-baranjska županija do sada je pripremila najveći broj projekta za navodnjavanje. Riječ je o 14 sustava na više od 32 tisuće hektara, na radnome sastanku izvijestio je dožupan Željko Kraljičak.

Voditelj jedinice za navodnjavanje Hrvatskih voda Marinko Galiot rekao je kako se u Osječko-baranjskoj županiji razvija 8 projekta za navodnjavanje na 13,5 tisuća hektara,a na razini države 50 na oko 49 tisuće hektara ukupne vrijednosti 3,3 milijarde kuna.
Kako se u Osječko-baranjskoj županiji voda za navodnjavanje danas koristi na površini između 3 i 5 tisuća hektara , izgradnjom sustava za navodnjavanje promijenit će se struktura sjetve i time otvoriti i do pet tisuća radnih mjesta, zaključio je Kraljičak.


Na radnom sastanku čelnika Osječko-baranjske županije s predstavnicima Hrvatskih voda , HEP-a i krajnjih korisnika župan Vladimir Šišljagić istaknuo je i važnost izgradnje hidrocentrale na rijeci Dravi koja bi trebala započeti u drugoj polovici 2014. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.