Hrvatski radio

Radio Osijek

Osamnaest novooboljelih osoba u PSŽ i VPŽ

23.08.2020.

17:15

Autor: Radio Osijek/AB

Bolnica u Požegi, izvor Požega portal

Bolnica u Požegi, izvor Požega portal

Foto: - / -

Petnaest je novooboljelih u Požeško - slavonskoj županiji, a tri u Virovitičko - podravskoj, izvijestili su županijski stožeri .

Stožer civilne zaštite Požeško - slavonske županije izvjestio je u nedjelju o 28 oboljelih u toj županiji.

U odnosu na subotnje izvješće to je povećanje za čak 15 osoba pozitivnih na korona virus u ovoj županiji. Prema podacima stožera samo jedna osoba pozitivna na koronavirus je na bolničkom liječenju, sve ostale su u kućnoj izolaciji.

Na području Požeško - slavonske županije trenutno je 138 osoba preventivno pod mjerom samoizolacije.

Još tri osobe zaražene su koronavirusom na području Virovitičko - podravske županije, a svi imaju blage simptome bolesti i liječe se kod kuće, izvijestio je u  županijski Stožer civilne zaštite.

Jedna mlađa djevojka ima blage simptome, a prema dostupnim podacima zarazila se na ljetovanju. Muškarac srednje dobi s blažim simptomima već je bio u samoizolaciji, a kao mogućnost zaraze spominje se grupno okupljanju prošli tjedan. Treća zaražena osoba je zdravstveni radnik, muškarac srednje životne dobi s blagim simptomima čiji izvor zaraze nije poznat.

Sve tri osobe nalaze se na kućnom liječenju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.