Hrvatski radio

Radio Osijek

Osiguran novac za "Projekt Osijek II."

20.04.2017.

20:52

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović donio je odluke o financiranju II. faze projekata razvoja vodoopskrbe i odvodnje u Osijeku i Poreču, ukupne vrijednosti 609 milijuna kuna. Dio novca stiže iz europske blagajne, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

"Tim odlukama omogućujemo nastavak realizacije dva iznimno važna projekta izgradnje vodnokomunalne infrastrukture u Osijeku i Poreču. To će doprinijeti povećanju kvalitete života stanovnika tih dvaju gradova i većoj razini zaštite okoliša", rekao je ministar Dobrović.
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u priopćenju podsjeća da je provedba projekata u Osijeku i Poreču započela i sufinancirala se kroz prethodni operativni program Zaštita okoliša 2007. - 2013., a da je donošenjem odluka o financiranju II. faze stvoren preduvjet za nastavak njihovog sufinanciranja EU sredstvima u narednom razdoblju.
Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture grada Osijeka faza II ukupno je vrijedan 250.849.670 kuna s PDV-om, a sufinancirat će se sa 73,09 posto iznosa prihvatljivih troškova. 'Projekt Osijek' obuhvaća potrebna ulaganja u sustave javne vodoopskrbe i javne odvodnje na području aglomeracije Osijek i Bilje/Darda te pročišćavanja otpadnih voda izgradnjom sustava javne odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te izgradnjom uređaja za pročišćavanje pitke vode s posebnom tehnologijom uklanjanja arsena s ciljem osiguranja isporuke zdravstveno ispravne vode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.