Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek 33, Vukovar 21

17.03.2021.

10:04

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije evidentiran je 51 novi slučaj zaraze koronavirusom. Danas nema preminulih osoba koje se povezuju s bolešću CODID-19 .

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 315 uzoraka od kojih je 33 bilo pozitivno na koronavirus.

Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, tri su s područja Našica, po dvije s područja Bilja, Bizovca, Čepina, Darde, Donjeg Miholjca, Đakova i Valpova, a po jedna s područja Antunovca, Belog Manastira, Đurđenovca, Erduta, Gorjana, Jagodnjaka, Marijanaca, Semeljaca i Šodolovaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 51 osoba oboljela od COVID-19, i to 37 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 7 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 14 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 1.058 osoba.

Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji i 132 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja tih mjera. Od drugih postupanja, 16. ožujka 2021. godine u 10.51 sati na MCGP Erdut, prilikom ulaska u Hrvatsku, državljanka Hrvatske i državljanin Mađarske, oboje s prebivalištem u Novom Sadu, predočili su krivotvorene PCR testove na koronavirus za što protiv njih slijedi kaznena prijava.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 55 nadzora provođenja epidemioloških mjera (29 u ugostiteljskim objektima, 12 u trgovinama, 9 na tržnicama, 3 u trgovačkim centima i po jedan u kladionici i ljekarni) pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 21 nova pozitivna osoba na COVID-19, od kojih je 19 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenom testu (6 osoba iz Ivankova, po 3 osobe iz Donjeg Novog Sela i Jarmine, te po 1 osoba iz Borova, Cerića, Lipovca, Markušice, Lipovače, Rokovaca, Slakovaca, Vinkovaca i Vukovara ). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8993, od kojih je 8643 izliječeno, a ukupno je preminulo 198 osoba. Trenutačno su u županiji 24 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 260 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 48179.

U samoizolaciji na području županije je 567 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 3 radnika iz sustava zdravstva (2 liječnika i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 1 radnik (1 medicinska sestra/tehničar). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 13 nastavnika i 21 učenika. U samoizolaciji se nalazi 121 učenik.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirana su 52 uzorka, a utvrđen je samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

Novozaraženi dolazi s područja Čađavice. U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 12 oboljelih.Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 3 603 osoba, a 108 je umrlo.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 66 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 57 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 9 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 282 osobe, a ukupno je testirano 32413 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 169 uzoraka, od kojih je 9 pozitivnih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.