Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek Air Show 2015

20.06.2015.

10:27

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zrakoplovni spektakl Osijek Air Show 2015 organizira Aeroklub Osijek kako bi promovirao zrakoplovstvo i zrakoplovno-tehničku kulturu.

Zrakoplovni spektakl Osijek Air Show 2015 organizira Aeroklub Osijek kako bi promovirao zrakoplovstvo i zrakoplovno-tehničku kulturu. Atraktivniji, letački dio programa objedinjuje kompletnu klupsku scenu avijacije – od paraglajdera, ovjsnih jedrilica i padobranaca, preko lakih i ultralakih aviona pa sve do nešto većih dvomotornih zrakoplova, a očekuje se i nastup Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.
No, prije toga, od 11 sati, posjetitelji će moći vidjeti izložbu zrakoplova, sajam zrakoplova i zrakoplovne opreme, bespilotne letjelice, avio-modele, simulator letenja, prikaz radionica Zajednice tehničke kulture i prezentacije zrakoplovnih tvrtki i škola. Bit će održano i maketarsko natjecanje „Osijek Kup 2015“ te natjecanje osnovnoškolaca u daljini leta klizača.
Uz besplatan ulaz, svi posjetitelji moći će iskusiti draži letenja i okušati se u tandem skokovima padobranom i tandem letom paraglajderom
Program od 16 - 18 .00 sati:
- Skok padobranca iz motornog zmaja
- Nastup jedrilice Pilatus B4
- Skok troje padobranca iz Cessne C-172
- Nastup motorne jedrilice Falke
- Nastup gyrocoptera MTO
- Nastup 3 Cessne C-172
- Nastup 3 SRZ zrakoplova
- Nastup SRZ Sila 450 C
- Nastup helikoptera Robinson R-44
- Nastup akrobatskog zrakoplova Star Duster
- Prelet Mig-21 HRZ
- Nastup trenažnog zrakoplova Pilatus PC-9 HRZ
- Defile 15 zrakoplova 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.