Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek bez krvi!

07.08.2015.

10:30

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradsko društvo Crvenoga križa iz Osijeka ponovilo je danas poziv svim dobrovoljnim davateljima krvi da se hitno jave u Klinički bolnički centar Osijeka jer je stanje sa zalihama krvi- dramatično! Osim u bolnici krv se može dati u subotu u centru Portanova.

Prijeti opasnost da se zbog nedostatka zaliha krvi i krvnih pripravaka potpuno obustave operacije u KBC Osijek. Pozivaju se i svi građani, koji inače nisu do sada davali krv da to učine i pomognu u ovoj akciji ako su zdravi i ako mogu darovati krv.
Iz Crvenoga križa podsjećaju kako Odjel za transfuzijsku medicinu Osječkoga KBC radi danas (petak) do 19 sati te u subotu od 7 do 15 sati.

 

Zbog nestašice zaliha krvi svih krvnih grupa i krvnih pripravaka Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu u suradnji s trgovačkim centrom Portanova Osijek organizira izvanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija će se održati i u subotu, 8. kolovoza 2015. godine od 9 do 14 sati  u prostorijama trgovačkog centra Portanova u Osijeku (I kat).

Kako je krv kao lijek nezamjenjiva u određenim situacijama pri liječenju pacijenta, a može ju dati jedino čovjek čovjeku, pozivamo sve sugrađane koji su u mogućnosti dati krv da se odazovu na akciju i na taj način pomognu osobama koje su u potrebi i kojima su krv i krvni pripravci nužni za liječenje i ozdravljene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.