Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: Božićna čarolija i za siromašne obitelji zbog Rijeke ljubavi

09.12.2020.

11:18

Autor: Radio Osijek/mvp

foto: HRT/ Marija Vukasović Petrinović

foto: HRT/ Marija Vukasović Petrinović

Foto: - / -

U ovo predbožićno vrijeme osječka humanitarna udruga Rijeka ljubavi uspjela je, zahvaljujući donatorima s empatijom prema obiteljima koje žive u siromaštvu, osigurati za svoje korisnike tisuću "paketa života". Paket sadržava 20 proizvoda u vrijednosti oko 285 kuna.

Podjela paketa počela je danas i trajat će do kraja mjeseca korisnicima koji su se prethodno najavili telefonom, kaže predsjednica "Rijeke ljubavi" Štefica Čučak. Iako je u devetom desetljeću života, zajedno s volonterima ne posustaje u humanitarnim nastojanjima. 

"Kod nas natalitet ne pada. Tisuću obitelji, oko 3 i pol tisuće članova - među kojima je šest stotina djece (450 osnovnoškolaca). Ni 70-ak starih, bolesnih i nepokretnih zahvaljujući plemenitosti i humanosti našeg naroda, neće ostati bez obiteljskog stola i toplog druženja za Božić. Pandemija Rijeku ljubavi zaobilazi - uspjet ćemo sve podijeliti, makar nam nije jasno kojom brzinom, s obzirom da u udrugu na dan smije doći 25 osoba" - istaknula je Čučak.

Unatoč teškim životnim okolnostima, materijalnoj depresiji u kućanstvima, teškoćama s kojim se susreće gospodarstvo zahvaćeno pandemijom humanitarni "paket života" sadržava 20 proizvoda u vrijednosti oko 285 kuna. U Rijeci ljubavi također organiziraju i podjelu dječjih paketića za svu djecu do petnaest godina, no apeliraju da ih majke zbog epidemioloških prilika ne dovode.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.