Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek će dobiti stijene za penjanje

10.06.2020.

10:09

Autor: Ksenija Zelenić

fotografije Ksenija Zelenić

fotografije Ksenija Zelenić

Foto: - / -

U Nastavno-športskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku trebale bi do jeseni ove godine biti postavljene stijene za penjanje. Nalazit će se na prvom katu, točnije na južnom dijelu osječke dvorane .

Prošlogodišnji je to projekt Grada i sportsko-penjačkog kluba Bastion, vrijedan 250.000 kuna. Na konferenciji za novinare u Sportskoj dvorani predstavljen je projekt i pokazan prazan zid, na kojem bi trebali biti stijena visoka 8 a široka 6 metara. Nešto dalje bit će postavljena i manja stijena dužine 14, a visine 4 metra. 
Prema riječima trenera u Sportsko-penjačkom klubu Bastion i člana Gorske službe spašavanja, Ivana Ljubičića, sve je više zainteresiranh za ovaj sport. Osim toga, ove buduće stijene omogućit će članovima  Gorske službe spašavanja  kontinuirano vježbaje. Ovaj klub nema svoje odgovarajuće prostore. Smješteni su u "Bastionu" po čemu su i dobili ime.
Ovim se programom u budućnosto  stvaraju mogućnosti  organiziranja natjecanja, ali i terapijsko penjanje za osobe s teškoćama. Suvremeni je to sport koji iziskuje dobru istreniranost, formu, ali i visoku koncentraciju i koordinaciju.

Galerija
fotografije Ksenija Zelenić, Foto: -/-
fotografije Ksenija Zelenić, Foto: -/-Foto: Grad Osijek, Foto: -/-fotografije Ksenija Zelenić, Foto: -/-vizual-bouldera1.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.