Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek potvrđen kao centar utrka ubrzanja

06.02.2022.

11:48

Autor: HRT Radio Osijek

Davorin Štetner predsjednik HAKS

Davorin Štetner predsjednik HAKS

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Svečanom dodjelom nagrada A10 – utrke ubrzanja (Street race) za posljednje dvije godine u organizaciji Hrvatskog auto i karting savez i Autokluba Slavonija, priznanja su uručena najboljim vozačima u kategorijama: HAKS kup 2020, 2021, Šampionat BiH 2021, Regionalni i Street Legal kup.

- Iza nas je 15 godina, od amaterskog do profesionalnog rada i ponosni što prvi put u Osijeku dodjeljujemo gotovo 60 priznanja na međunarodnoj razini budući da su uključeni i vozači iz regije, konkretno BiH i Srbije. Jednostavno okupili smo najbrže od najbržih, pro klase, vozače koji su skupljali bodove tijekom cijele godine i zasluženo osvojili nagrade, istaknuo na svečanosti u osječkoj Staroj pekari Rudolf Kalkan predsjednik AK Slavonija i sportski direktor A10 utrka Hrvatskog auto i karting saveza


Između 60-tak dobitnika, posebne nagrade uručene su:

Dario Konopek AK Slavonija, nacionalni rekord - 7,9 sekundi na 402 metra

Edin Kanlić - Zlatna kaciga, Šampionat BiH (državni prvak 2018-2019-2021)


Davorin Štetner, predsjednik HAKS-a – Slavonija i Baranja uskoro bi trebali postati zasebna motorsport regija.


- Naime, trenutni ustroj saveza prepoznaje tri regije među kojima istok Hrvatske pripada zagrebačkom krugu, što nije dobro. Naš je zadatak u suradnji s kolegama iz Osijeka, Virovitice i drugih mjesta kroz nekoliko godina dodatnim razvojem omogućiti novu, zasebnu regiju za Slavoniju i Baranju, rekao je Štetner i dodao: - Unatoč izazovnom, pandemijskom vremenu uspjeli smo organizirati najveći broj utrka u našoj 115 godina dugoj povijesti. Konkretno 72 utrke u 13 disciplina, među kojima su WRC ili NASCAR na Grobniku, što najbolje pokazuje koliko je motosport „žilav” i ide prema naprijed, zaključio je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza. 

Nagrade A-10 utrke ubrzanja

Nagrade A-10 utrke ubrzanja

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.