Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek - Dan Ukrajine

24.08.2022.

12:32

Autor: HRT

Dan Ukrajine

Dan Ukrajine

Foto: OBŽ / HRT

Ukrajinski je Dan nezavisnosti

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je program u osječkom u Kulturnom centru u Osijeku. Centar od samog početka krize u Ukrajini pruža pomoć i podršku raseljenim osobama iz Ukrajine kroz organizirani Dječji kutak, Info centar za raseljene osobe i Dnevni centar. Ravnatelj osječkog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Tomislav Ramljak je rekao kako je kroz Info centar do sada prošlo 1632 osobe iz Ukrajine, a u Dječjem kutku bilježe preko 1200 posjeta. Ramljak je rekao i kako su pokrenuli školu Hrvatskog jezika koju je pohađalo više od 150 ljudi. Trenutačno je na području županije 479 Ukrajinaca od kojih je 207 djece. Predsjednica Županijske skupštine Ivana Bagarić podsjetila je kako je brzo nakon dolaska Ukrajinaca pokrenut akcijski plan, Slavonsko srce za obitelji Ukrajine kako bi se obiteljima koji su došli u županiju pružila pomoć i kako bi ih se što prije integriralo u društvo.

"Znate da smo odmah u suradnji sa županijom osigurali 300 kreveta u Sportskoj dvorani Jug II, poslovni prostor u osječkom pothodniku i Dječji kutak u osječkom KC-u. Ukrajinci se besplatno mogu voziti vozilima osječkog GPP-a i besplatno koristiti prostore otvorene u kupališnoj sezoni. Otvorena su im i vrata HNK i Dječjeg kazališta, a u svakom trenutku smo spremni pomoći na bilo koji način. Moram reći da građani Osijeka imaju veliko srce i da su se i ovaj puta iskazali, a svim Ukrajinkama i Ukrajincima želim sretan Dan Neovisnosti, i da što prije prestane ruska agresija." , rekao je zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin.    Dan Ukrajine

Dan Ukrajine

Foto: OBŽ / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.