Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: dojava o sumnjivom predmetu, opasnosti nije bilo

20.11.2015.

15:06

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko-baranjska Policiijska uprava prijepodne je dobila dojavu o sumnjivom predmetu u osječkom Parku kralja Držislava, a protueksplozijskim pregledom utvrđeno je da nema opasnosti, doznaje se u policiji.

Kako je postojala sumnja da je riječ o eksplozivnoj napravi, angažirani su bili i pirotehničari. "Policija je od građananina oko 11 sati dobila dojavu da je u Parku dralja Držislava, nasuprot Domu Hrvatske vojske, sumnjivi predmet ostavljen bez nadzora", rekao je glasnogovornik Policijske uprave Darijo Premec, koji nije želio potvrditi da je riječ o torbi.
Policijski službenici i djelatnici Odsjeka za protueksplozijsku zaštitu pregledom su utvrdili da predmet nije opasan, a promet je, iz sigurnosnih razloga, u tom dijelu grada do 13 sati bio obustavljen, rekao je Premec dodavši kako će se ostale pojedinosti utvrditi očevidom.
Sinoć je i u Zagrebu policija reagirala po obavijesti o ostavljenoj torbi, preko puta francuskog Veleposlanstva, a protueksplozijskim pregledom također je utvrđeno da nije bilo opasnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.