Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek Farm show na 10 tisuća četvornih metara

31.05.2019.

14:08

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Na prostoru Sportsko - poslovne zračne luke Osijek jutros je otvoren "Osijek Farm show", specijalizirani sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme, koju je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ocjenio je otvarajući 6. specijalizirani sajam poljoprivredne mehanizacije "Osijek Farm Show", kako mjerama ruralnog razvoja Vlada Republike Hrvatske pruža mogućnost poljoprivrednicima da obnove strojeve i opremu. "Do prije nekoliko godina godišnje se prodavalo izmeđi 200 i 300 traktora, no sada se prodaje daleko više strojeva i poljoprivredne mehanizacije.", rekao je Tolušić i zaključio kao su tome umnogome pridonijela sredstva iz Programa ruralnog razvoja."Nije čak nužno da se prijavite na poziv za kupovinu ili obnovu mehanizacije. Gradite, radite i prijavljujte se na natječaje od kojih mnogi u pozivu imaju i sredstva za poljoprivrednu mehanizaciju", poručio je Tolušić. Rekao je i kako je Ministarstvo poljprivrede prošle godine otvorilo natječaje vrijedne oko 500 milijuna eura. Predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije Darko Aračić rekao je kako se na "Osijek Farm Showu" mogu vidjeti i kupiti poljoprivredni strojevi i oprema na najvišoj svjetskoj razini, i da povećanje prodaje u posljednje vrijeme raduje, no kako bi sve trebalo biti i bolje. "Naši su strojevi stari i do 30 godina, i prodamo ih u dobrim godinama više od 1000, no primjerice mala Slovenija proda i do 1200 strojeva godišnje. Kada hrvatski poljoprivrednik dođe na razinu da svakih 10 godina obnavlja strojeve približit ćemo se europskim mjerilima",rekao je Aračić. Sajam je otvoren danas od 9 do 18 sati i u nedjelju od 9 do 17 sati. Ulaznica stoji 20 kuna, a za djecu i studente ulaz je besplatan.

Galerija
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.