Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek - grad po mjeri izviđača

17.05.2018.

12:49

Autor: Davor Lončarić

Jadranka Kokolari, foto: D. Lončarić

Jadranka Kokolari, foto: D. Lončarić

Foto: - / -

Osijek će sljedeće godine obilježiti 100 godina izviđačkoga pokreta te biti domaćin zborovanja Saveza izviđača Hrvatske. Očekuje se kako će u gradu biti više od tisuću izviđača iz cijele Hrvatske .

Veliku manifestaciju najavila ja danas Jadranka Kokolari, predsjednica Izviđačkoga kluba Javor koji je izvršni organizator zborovanja hrvatskih izviđača. Na konferenciji za novinare istaknula je, među ostalim, kako će na trodnevnoj manifestaciji 2019. godine u izviđačke aktivnosti biti uključena svaka gradska četvrt, a kod katakombi će nastati veliki kamp s više od 500 šatora te više od 1000 izviđača. Zborovanje će se održati pod geslom "Osijek - grad po mjeri izviđača", a glavni je cilj okupljanja, rekla je Kokolari, vratiti što više ljudi u izviđački pokret. Podsjetila je kako je osamdesetih godina u Osijeku postojalo deset izviđačkih klubova s više od tisuću izviđača, a danas se u dvama klubovima okuplja tek 100-200 izviđača. Najavu skupa pozdravila je danas i zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš. 

U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici otvorena je izložba maketa osječkog pješačkog mosta. Izložbu "Mostovi prijateljstva" organizirali su izviđači- sudionici jedinstvenog Festivala izviđačkih pjesama - Fipo Osijek održanog 2017. godine. Izložba je dio 17. Tjedna osječkih izviđača koji se održava od 12. do 19. svibnja 2018. godine. 

Više poslušajte u prilogu...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.