Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek - Hrvatsko prvenstvo u gimnastici

30.10.2021.

14:19

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

U dvorani Gradski vrt nastavljaju se natjecanja Prvenstva Hrvatske. Na današnjem svečanom otvorenju govorili su zamjenik župana Mato Lukić, stručni suradnik osječkog Gradskog poglavarstva Robert Seligman, a natjecanje je proglasio otvorenim predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.

Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana je rekao kako je to još jedan dokaz da Gimnastičko društvo Osijek - Žito u i teškim pandemijskim uvjetima može organizirati kvalitetno natjecanje.

"Našalio sam se i u društvu prije otvorenja rekao kako bi naši gimnastičari u još gorim uvjetima organizirali još bolje natjecanje.", rekao Lukić

Stručni suradnik u Odjelu za sport Gradskog poglavarstva Robert Seligman, kojeg je nakon nekoliko prigodnih riječi kao znalca, i novog djelatnika Gradske uprave, najavio zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, je istaknuo  kako to natjecanje, koje je okupilo više od 700 sudionika, nije samo sportskog već i gospodarskog značaja.

"Hoteli su nam popunjeni, svi će oni u Osijeku boraviti tri dana i stoga ćemo i dalje u Gradu podupirati ovakva događanja!", rekao je Seligman 

Radost ponovnom dolasku u Osijek nije krio ni predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.

"Volim doći u Gradski vrt uz kojeg me vežu i lijepe uspomene kada sam bio natjecatelj. Tada kao i sada uvijek je bila odlična organizacija. Osijek se kroz 12 godina organiziranja natjecanja Svjetskog kupa dokazao kao jedan od najboljih svjetskih organizatora takvih događaja u svijetu, tako da nije trebalo dvojiti hoće li u ovim pandemijskim uvjetima uspjeti organizirati i ovo veliko natjecanje. Hvala organizatorima, gradu i županii u ime saveza, zaista su zaslužili sve pohvale", rekao je Možnik

Nakon ženskog apsolutnog programa u petak, danas je na rasporedu muški apsolutni i univerzalni te ženski slobodni program do 20 sati, a u nedjelju muški slobodni i obavezni te ženski obavezni od 8:30 do 18:00 sati.

Ulaz na natjecanje je slobodan za sve posjetitelje, a svi posjetitelji stariji od 12 godina moraju na ulazu predočiti digitalnu EU COVID potvrdu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.