Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek i Osječko-baranjska županija traže pomoć Vlade

18.06.2019.

14:42

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

"Grad Osijek suočen je s jednom od najintenzivnijih zabilježenih najezdi komaraca", stoji na početku priopćenja iz gradske uprave Grada Osijeka u kojem se navodi kako su se zajedno sa županom osječko-baranjskim za pomoć obratili premijeru Andreju Plenkoviću.

"Iako su preventivne mjere tretiranja ličinki ranije tijekom godine odrađene na cjelokupnom području pod nadležnošću Grada Osijeka, a trenutno se adulticidni tretmani pojačanim intenzitetom obavljaju sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo, količina komaraca koji dolijeću iz netretiranih područja izvan granica Grada Osijeka je i dalje alarmantna, što potvrđuju zadnja mjerenja koja kažu da gotovo 80% komaraca u Osijeku čine tzv. „poplavni komarci“," ističu iz gradske uprave i dodaju da je na inicijativu zamjenika gradonačelnika Borisa Piližote održan radni sastanak sa županom Anušićem, jer sve mjere koje Grad Osijek u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti provodi nisu dovoljne. "Nakon analize trenutne situacije na terenu, do sada učinjenog i projekcije potrebnih mjera i činidbi, zamjenik gradonačelnika i župan zaključili su da situacija na terenu zahtijeva hitnu reakciju u smislu proširenja pojasa tretiranja komaraca i stoga uputili zajednički poziv Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, za pomoć u provođenje mjera dezinsekcije na području Osječko-baranjske županije", stoji u priopćenju koje potpisuje pročelnik gradonačelnikovog ureda Željko Lončar.
Zajednički dopis Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije nalazi se u privitku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.