Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek i Poreč o velikim komunalnim projektima

08.07.2015.

14:14

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju Osijek i Poreč gradovi su koji iz europskih fondova financiraju najveće vodno- komunalne projekte o čijoj su realizaciji danas iskustva razmijenili gradonačelnici dvaju gradova i direktori osječkog Vodovoda i porečke Odvodnje.

Poreč je zahvalan za svaku pomoć Osijeka, koji je s projektom već odmakao, rekao je gradonačelnik Edi Štifanić koji kao glavne prednosti ističe da realizacijom ovog projekta otpadne vode više neće ići u Jadransko more, na novu će kanalizacijsku mrežu biti priključeno još 6 tisuća ljudi a voda koja će se reciklirati bit će iskorištena za natapanje zelenih površina čime se štedi pitka voda. Njegov osječki kolega Ivan Vrkić u nekim drugim segmentima života grada nada se preuzeti porečka iskustva te izdvaja primjer da u turističkoj sezoni u Poreču nema nezaposlenih a na godišnjoj razini ta je stopa oko 6%.

Suradnja s porečkom odvodnjom traje od početka projekata a riječ je o dva najveća projekta vodno- komunalne infrastrukture- istaknuo je direktor osječkog Vodovoda Ivan Jukić a dobre rezultate suradnje ističe i prvi čovjek porečke tvrtke Milan Laković.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.