Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek i Vukovar - nema nove zaraze koronavirusom

25.04.2020.

11:13

Autor: Davor Lončarić

foto: Pixabay, ilustracija

foto: Pixabay, ilustracija

Foto: - / -

Na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije tijekom protekla 24 sata testirano je više od 160 osoba i nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. U naistočnijim hrvatskim županijama oko 400 građana je u samoizolaciji i uglavnom se pridržavaju propisanih mjera.

Na području Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata testirana je 101 osoba, u Kliničkom bolničkom centru Osijek 87 i u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije 14. Svi su testirani uzorci negativni te je i dalje broj oboljelih od koronavirusa na području naše županije 115.

Nakon jučerašnjih 11, danas je još jednoj oboljeloj osobi drugi test za redom pokazao da nema prisutnosti virusa u organizmu pa je do sada od koronavirusa na području Osječko-baranjske županije izliječeno 53 osobe. Ni danas ne bilježimo nove smrtne slučaje uslijed koronavirusa, a u Respiracijskom centru KBC-a Osijek nema pacijenata.

U samoizolaciji se nalazi 157 osoba, što je za 3 manje nego jučer. Nema novih kontakata kao ni novih osoba koje su zbog dolaska iz inozemstva stavljeni u izolaciju. Građani Policijskoj upravi osječko-baranjska nisu prijavili ni jednu sumnju na kršenje samoizolacije, a policija je samoinicijativno obišla 11 osobe i sve su osobe poštivale propisane mjere samoizolacije.

Propusnice su se pregledavale na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Od 4.069 kontroliranih građana na ulazima i izlazima iz Osječko-baranjske županije samo jedna osoba nije imala valjanu propusnicu i njoj je prolaz onemogućen. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te i dalje imaju 39 oboljelih osoba. Trenutačno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata 3 osobe su izliječene, što znači da je ukupno 8 izliječenih osoba na području županije. Tri nove izliječene osobe su iz Nuštra. Testirano je 60 osoba.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 274 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno je samo jedno kršenje mjere samoizolacije.

U objektima za karantenu nalazi se 1 osoba, a u objektima za karantenu vozača kamiona nalaze se 3 osobe.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 19 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 12 zdravstvenih radnika, a od toga 3 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik.

 

obz-corona-karta-254.jpg

obz-corona-karta-254.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.