Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek je domaćin U19 Svjetskog odbojkaškog prvenstva za žene

21.03.2023.

19:28

Autor: Radio Osijek/TM

Ženska odbojkaška reprezentacija/ilustracija

Ženska odbojkaška reprezentacija/ilustracija

Foto: Hrvatski odbojkaški savez / -

Kako je danas objavio Hrvatski odbojkaški savez, ovoga će se ljeta u Hrvatskoj igrati dva velika međunarodna natjecanja – Hrvatska je domaćin U19 FIVB Svjetskom prvenstvu za žene te Final Fouru Zlatne europske lige za muške. “Ova dva velika međunarodna natjecanja obećaju odbojkaško ljeto ispunjeno brojnim uzbuđenjima te ponovno veliku promociju Hrvatske u svijetu”, ističu iz HOS-a.

Jedan od najvećih izazova, ali i uzbuđenja, domaćinstvo je FIVB Svjetskog prvenstva u odbojci za žene u kategoriji U19, a koje će se igrati od 1. do 11. kolovoza u Osijeku u Hrvatskoj te u susjednoj Mađarskoj. “Broj ekipa koje sudjeluju na prvenstvu ove će se godine povećati s 20 na 24 za ovu kategoriju natjecanja koje je jedinstvena prilika za talentirane mlade odbojkašice da pokažu svoj talent na najvišoj razini međunarodnog natjecanja, ali izvrsna reklama naše zemlje koja će obići svijet”, stoji u objavi Hrvatskog odbojkaškog saveza.

 

Drugi veliki događaj kojem je Hrvatska domaćin je Final Four Zlatna Europske lige za odbojkaše koji će 24. i 25. lipnja u Zadru okupiti četiri najbolje europske reprezentacije među kojima je i Hrvatska.

 

“Hrvatski odbojkaški savez domaćinstvom ovakva dva velika događaja pokazuje da je jedan od najstabilnijih partnera ne samo europske već i svjetske organizacije. Ovako velika natjecanja ne samo što donose jednu sportsku i organizacijsku ozbiljnost te omogućavaju našim reprezentacijama da lakše poluče bolji rezultat. To pokazuje i da je Hrvatski odbojkaški savez odličan promotor Hrvatske u Europi i svijetu. Spremni smo za domaćinstva i sve izazove koji ona donose sa sobom“, izjavio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.