Hrvatski radio

Radio Osijek

12:42 / 17.10.2015.

Autor: Radio Osijek/TM

Osijek: Listopadski pljusak s ledom

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nešto iza podneva osječko je područje zahvatilo grmljavinsko nevrijeme s tučom. U samo nekoliko minuta pale su veće količine kiše, što je jamačno zagušilo odvodne šahtove u gradu, no vrijeme se vrlo brzo ponovno smirilo. Meteorolozi do kraja dana najavljuju i razvedravanje

U prvim poslijepodnevnim minutama šire središte Osijeka zabijelio je led. U nekoliko minuta, a naročito u blizini mosta preko Drave, odosno tramvajske remize, stvorio je sloj od nekoliko centimetara koji će se po svemu sudeći zadržati i tijekom noći. Iako je led ponegdje bio i veličine graška ili čak lješnjaka, štetu na imovini, čini se nije prouzročio. Djelatnici osječkog "Unikoma" brzo su djelovali i lopatama u rukama uklanjali su led s kolnika, a vozači su trebali biti vrlo pažljivi, jer su ceste bile prekrivene vodom koju kanalizacijski odvodi nisu mogli progutati. 

Kako je na svom blogu još prije nekoliko dana napisao Zoran Vakula, iako listopad gotovo nigdje u Hrvatskoj nije najkišovitiji mjesec u godini, barem prema službenim višegodišnjim prosjecima, ove će godine ponegdje biti. Točnije, u dosadašnjem dijelu 2015. već je, primjerice u Kninu, Rijeci, Zadru i Splitu, a s ovotjednom kišom i još će u barem nekim mjestima, stoji u njegovom članku pod naslovom "Listo(kišo)pad".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.