Hrvatski radio

Radio Osijek

13:48 / 02.01.2019.

Autor: Radio Osijek

Osijek: Manje prometnih nesreća, nema ozlijeđenih u novogodišnjem slavlju

foto: Grad Osijek

foto: Grad Osijek

Foto: - / -

Osječko - baranjska policija je 31. prosinca i 1.siječnja u prometu zatekla trojicu vozača osobnih automobila koji su imali nedopuštenu količinu alkohola u krvi. U Europskoj je aveniji noćas uhićen 30-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom i odbio ispitivanje na droge u organizmu.

Policija, vatrogasci i hitna služba imali su manje posla tijekom novogodišnje noći i 1. siječnja nego ranijih godina. Kako su potvrdili u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj, Osječani su u Novu godinu ušli mirnoNovogodišnja noć protekla je bez zabilježenih slučajeva propucavanja, ozljeđivanja ili samoozljeđivanja uzrokovanih pirotehničkim ili nekim drugim sredstvima. Niti jedna osoba nije privedena u PU zbog remećenja javnog reda i mira.

Ni prometna policija nije imala onoliko posla kao prethodnih godina: u proteklih 48 sati na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, ali bez ozlijeđenih osoba. Četiri su se dogodile na području Osijeka, po dvije na područjima Đakova i Baranje, a po jedna na područjima Donjeg Miholjca i Našica. Prošle godine, samo u novogodišnjoj noći zabilježeno je dvadeset šest prometnih nesreća s jednom smrtno stradalom osobom te 12 ozlijeđenih.

Osječki vatrogasci imali su tijekom novogodišnje noći dvije intervencije: intervenirali su u Dalju zbog dimnjaka koji je eksplodirao te su u Osijeku gasili požar koša za smeće u ulici Lorenza Jaegera.

Sveukupno, Centar 112 tijekom novogodišnje noći zaprimio je 355 telefonskih pozivaza hitnu pomoć, policiju i vatrogasce na razini OBŽ-a, što je 30% manje nego za prošlu Novu godinu kada su ih zaprimili 460. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.