Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: mjere aktivnog zapošljavanja

22.11.2017.

14:52

Autor: Radio Osijek/mp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osječko-baranskoj županiji više je od 22 tisuće nezaposlenih. Mnogi su spremni prekvalificirati se kako bi pronašli posao. U tome puno pomažu mjere aktivne politike zapošljavanja, pa je ove godine 1350 osoba preko osječkog Zavoda za zapošljavanje uključeno u različite oblike obrazovanja.

Financijske potpore koje je moguće ostvariti kod zapošljavanja nezaposlenih, te poteškoće s kojima se susreću poslodavci prilikom zapošljavanja - predstavljene su u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Regionalnog ureda Osijek u sklopu Europskog dana poslodavaca u Osijeku.Uz predstojnika Antu Barukčića, na važnost okruglog stola o temi "Razvoja digitalnih vještina i IT sektora u lokalnom gospodarstvu" - ukazao je rukovoditelj Odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja Miroslav Vanek, predstavljajući  mjeru osposobljavanja na radnom mjestu prilikom uvođenja novih tehnologija.Poslodavci njome mogu ostvariti financijske potpore. Prema najnovijoj anketi, nedostatak radnog iskustva zaposlenika glavna je poteškoća s kojom se susreću poslodavci prilikom novih zapošljavanja, rekla je, među ostalim, voditeljica osječkog Odsjeka analitike i statistike HZZ-a Beba Madunović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.