Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: o seljačkim domaćinstvima

24.02.2016.

14:45

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Okrugli stol o Pravilniku za kategorizaciju ugostiteljskih objekata u ruralnom turizmu organizirali su: Sektor za turizam Hrvatske gospodarske komore, Klub članova „Selo“ i HF Eko Etno Grupa d.o.o. U Županijskoj komori Osijek raspravljeno o provedbenim propisima, za čije izmjene je rok do 1.ožujka.

Jedno od najvećih ograničenja za obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave turizmom  odnosi se na kategorizaciju objekata za ugostiteljske usluge - ocijenila je predsjednica Kluba članova "Selo" Dijana Katica u Osijeku. Okrugli stol bio je posvećen i drugim provedbenim propisima, za čije izmjene javna rasprava traje do 1.ožujka. Direktor Ureda TZ osječko-baranjske županije Antonio Sobol u raspravi je najavio nove, još češće dolaske riječnih brodova Dunavom i Dravom. Oni bi obiteljskim gospodarstvima u Slavoniji, Baranji i Srijemu ove godine mogli dovesti između trideset i četrdeset tisuća turista - uglavnom Amerikanaca. Upozorio je na zakonsku regulativu, odnosno pravilnike koji u nejasnom položaju ostavljaju vlasnike 60-ak seljačkih gospodarstava, dok bi  strani gosti mogli donijeti dodatni prihod. Zaključci s Okrugloga stola odmah će biti dostavljeni Ministarstvu turizma, jer javna rasprava traje do 1.ožujka, istaknuto je u Osijeku. Sutra se nastavlja u Zadru, a održana je i na sličnome skupu u Zagrebu, zaključila je Dijana Katica.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.