Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek obnavlja sva dječja igrališta

11.08.2016.

17:12

Autor: Vlatko Franjin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stare, dotrajale ljuljačke i klackalice na osječkim dječjim igralištima trebale bi uskoro postati stvar prošlosti, a umjesto njih niknuti nova igrala i sprave. Nabavljeno je 70 novih sprava/igrala, koja će biti raspoređena na 38 igrališta.

Prvi radovi započeli su danas u Parku kneza Branimira, njihova ukupna vrijednost iznositi će 36 tisuća kuna, s time da je obnova ovog dječjeg igrališta sufinancirana i donacijom Mc'Donaldsa u iznosu od 29 tisuća kuna. Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić  posjetio je danas prijepodne park u društvu zamjenika pročelnika Željka Lončara i predsjednika GČ Tvrđa Zorana Batnožića, te naglasio kako je plan do početka nove školske godine obnoviti 38 dječjih igrališta diljem Osijeka što osim zamjenu dotrajalih igrala uključuje i obnovu klupa, te popravak i bojanje već postojećih sprava.
"Obnavljamo dječja igrališta te ugrađujemo fitness opremu, što financiramo najvećim dijelom iz gradskog proračuna, a manji dio sredstava dolazi iz programa po prioritetima gradskih četvrti i mjesnih odbora. Sve radove planiramo završiti prije početka nove školske godine, a ja se osjećam sretno jer ponovno radove prilagođavamo ponajprije u korist naših najmlađih sugrađana", izjavio je Vrkić.
Radove će izvoditi Unikom, a ukupna vrijednost investicije iznosi 850 tisuća kuna, od čega će oko 180 tisuća biti izdvojeno za ugradnju opreme za djecu s poteškoćama u razvoju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.