Hrvatski radio

Radio Osijek

16:46 / 09.03.2021.

Autor: Radio Osijek/mvp

Osijek: Počinje 25 milijuna kuna vrijedna obnova zgrade kolodvora

Foto: mvp

Foto: mvp

Foto: - / -

Ugovor o izvođenju radova na projektu obnove prijemne zgrade željezničkog kolodvora Osijek potpisali su u Crvenom salonu Osječko-baranjske županije predsjednik Uprave HŽ infrastrukture Ivan Kršić i predsjednik Uprave tvrtke Projektgradnja plus d.o.o. Miljenko Zovko kao izvođač radova.

Svečanom potpisivanju ugovora uz župana Ivana Anušića nazočili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, saborski zastupnik i gradonačelnički kandidat HDZ-a Ivan Radić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

"Čestitam potpisnicima ugovora. Ovo je trenutak koji obiželjava početak radova na obnovi kolodvora. Dobar je to smjer, a nakon što se u Rijeci najprije krenulo s obnovom kolodvorske zgrade. Drago mi je da je HŽ infrastruktura nastavila sada s Osijekom, poslije obnove u Laslovu" – kazao je ministar Oleg Butković, dodajući kako je projekt vrijedan oko 25 milijuna kuna. Govoreći o ostalim projektima na ovome području, rekao je i da se napreduje s Koridorom 5c. Cestu se očekuje dovršiti do konca ’23. godine, kada bi i Mađari trebali stići do nas i ‘spojiti se’ s našom cestom.

"Sve projekte o kojima smo razgovarali prije tri godine sada realiziramo. Neki su dovršeni, neki su u tijeku, neke započinjemo, ali imamo sjajnu suradnju s ministrom, s Vladom" – rekao je i župan Ivan Anušić.

Predsjednik Uprave HŽ infrastrukture Ivan Kršić pojasnio je kako će se u sklopu projekta vrijednog oko 25 milijuna kuna biti uređeno pročelje zgrade, interijer, cijela prijemna zgrada, peroni i nadstrešnice.

Radovi će, očekuje se, početi za oko 2 mjeseca, a rok dovršenja od potpisa ugovora je 24 mjeseca. Promet na kolodvoru za trajanja radova, kako su istaknuli, neće trpjeti.

 

Ivan Kršić - Obnova željezničkog kolodvora u Osijeku

Anušić - obnova željezničkog kolodvora u Osijeku

Butković - obnova željezničkog kolodvora u Osijeku

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.