Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek ponovno domaćin vrhunskim strijelcima

17.01.2022.

14:07

Autor: Radio Osijek

Najavljen ISSF Grand Prix Osijek 2022.

Najavljen ISSF Grand Prix Osijek 2022.

Foto: Radio Osjek / HRT

Osijek i Građansko streljačko društvo "Osijek 1784" bit će od 18. do 22. siječnja domaćini još jednog važnog međunarodnog natjecanja u streljaštvu. U dvorani Gradski vrt održat će se „ISSF Grand Prix Osijek 2022.” na kojem će snage odmjeriti seniori u disciplinama zračne puške i zračnog pištolja. Iako pandemija uvelike diktira pravila i utječe na broj sudionika pa i publika neće moći pratiti natjecanje u dvorani, organizatori su uvjereni da će sve proteći na visokoj razini.

„Unatoč covidu i situaciji koja se odražava na vrhunski sport, sudjelovat će 200 natjecatelja iz 20 zemalja te još dvjestotinjak članova popratnog osoblja. Sretni smo i zahvalni što gradsko streljačko društvo nastavlja organizirati ovako velike sportske manifestacije”, rekao je Robert Seligman iz Odsjeka za sport Grada Osijeka.

„Riječ je o novom formatu natjecanja Međunarodne streljačke federacije putem kojih se prikupljaju izdašni bodovi jer pobjednik u Osijeku dobiva jednak broj bodova kao i pobjednik na Europskom prvenstvu, što govori o visokoj razini natjecanja. Prikupljaju se bodovi za godišnju rang ljestvicu na temelju koje se može izboriti nastup na Olimpijskim igrama. U Osijek, među ostalima, dolaze predstavnici Rusije, Ukrajine, Srbije, Austrije i Argentine kao jedine zemlje izvan Europe. Nažalost, covid nas je desetkovao u kvalifikacijskim natjecanjima zbog čega će jedini osječki predstavnik biti Uroš Kačavenda u zračnom pištolju”, rekao je tajnik Građanskog streljačkog društva „Osijek 1784” Zoran Čelić.

Priznao je kako su, ipak, malo razočarani brojem zemalja koje će sudjelovati u Osijeku jer su ih očekivali puno više, ali situacija s covidom uvelike se odrazila na natjecanje na kojem će svi sudionici biti testirani na ulazu u dvoranu Gradski vrt. Unatoč tome što publika u dvoranu neće moći, zaljubljenici u streljaštvo neće ostati zakinuti za praćenje natjecanja koje će izravno prenositi Sportska televizija, a bit će i stream na internetskoj stranici Svjetske streljačke federacije i Hrvatskog streljačkog saveza.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.