Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek ponovno lovi rekord u broju sudionika

26.04.2018.

13:41

Autor: Vedran Drabek

foto Vedran Drabek

foto Vedran Drabek

Foto: - / -

Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek šestu je godinu domaćin kvalifikacijskog dijela natjecanja Erste Plave lige, jedinstvenog dječjeg atletskog natjecanja namijenjenog učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj.

Ovisno o uzrastu, oni se na Gradskome vrtu natječu se na 60, 300 i 600 metara, u skoku u vis i dalj te bacanju kugle i vorteksa.

"Osječke kvalifikacije u posljednje su četiri godine bile najmasovnije. Na posljednjima je bilo 1.035 natjecatelja, a želja nam je da ove godine taj rekord i oborimo. Za ovo natjecanje prijavilo se i 190 volontera koji rade na tome da sve prođe u najboljem redu", rekao je tajnik AK "Slavonija-Žito" Marko Grgurić.

Po dvoje najboljih iz svake discipline i razreda izborit će plasman na veliko finale, koje će se održati u Zagrebu 4. rujna, uoči svjetskog atletskog mitinga IAAF World Challenge Zagreb - Memorijal Borisa Hanžekovića.

"Osijek je najbolji grad u organizaciji Erste Plave lige. Preko tisuću natjecatelja odličan je pokazatelj koliko je ovaj projekt kvalitetan i potreban kako bi se djeca bavila sportom, afirmirala se i kroz atletiku otkrila svoje talente", istaknula je voditeljica Lige Ivana Brkljačić.

Ovo je natjecanje i kvalifikacijsko za finale Proljetne lige Slavonije i Baranje, koje će se održati u svibnju, a na kojem će nastup osigurati po prvih 12 natjecatelja u svakoj disciplini i dobnoj kategoriji.

Galerija
foto Vedran Drabek, Foto: -/-
foto Vedran Drabek, Foto: -/-foto Vedran Drabek, Foto: -/-foto Vedran Drabek, Foto: -/-foto Vedran Drabek, Foto: -/-foto Vedran Drabek, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.