Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: poplava na Zavodu za oftalmologiju

08.01.2017.

14:51

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog puknuća toplovodne cijevi u zgradi Zavoda za oftalmologiju u Osijeku poplavljen je dio zgrade u kojemu su operacijske dvorane i bolesničke sobe, a ugrožena je oprema vrijedna nekoliko milijuna kuna.

Sutra ujutro znat će se hoće li naručeni pacijenti biti premješteni u glavnu zgradu KBC-a, rekao je zamjenik ravnatelja Vlatko Kopić. "Na tavanu je prijepodne pukla cijev i poplavila trećinu zrade, u kojoj su operacijske dvorane s opremom vrijednom nekoliko milijuna kuna i bolesničke sobe. U zgradi smo morali isključiti struju, a na sreću nitko nije ozlijeđen" - izjavio je Kopić novinarima na mjestu događaja, najavivši kako će se nakon sutrašnjega sastanka i utvrđivanja stanja opreme znati hoće li se zakazane operacije moći obaviti, ali na drugoj lokaciji - u glavnoj zgradi KBC-a.

Pročelnik Zavoda Ivan Krković istaknuo je, među ostalim, kako je dio opreme spašen prilikom prodora vode sa stropa, te izrazio nadu kako će se operacije što prije nastaviti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.