Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek postaje dio mreže Flixbus-a

21.03.2018.

13:21

Autor: Radio Osijek

FlixBus - Slavonija Bus foto FlixBus press

FlixBus - Slavonija Bus foto FlixBus press

Foto: - / -

FlixBus povezao Osijek i Slavoniju s Mađarskom, Češkom, Slovačkom i Austrijom: nove destinacije i europske zračne luke dostupne i povoljne. Time Slavonija postaje dio europske mreže od 26 zemalja i 1.400 destinacija, rekao je na predstavljanju direktor razvoja poslovanja tvrtke Dean Čebohin.

Nakon nešto manje od dvije godine, kada je FlixBus prvi puta povezao Slavoniju i Baranju u svoju mrežu, širenje u regiji se nastavlja kako je i najavljeno na konferenciji za medije u Osijeku. Od 22. ožujka, Slavonija i Baranja bit će povezane s 4 nove europske države (Mađarska, Austrija, Češka i Slovačka) te 8 novih destinacija. Slavonija je tako postala značajan dio zelene mreže iz koje se sada može izravno putovati u 7 država i 20 destinacija .

˝Slavonija kao izuzetno važna raskrsnica puteva Istočne Europe, prilično je loše ili nikako bila povezana sa susjednim državama. Smatramo da ova regija ima izrazit turistički potencijal, a i Osijek je poznat kao studentski grad, grad mladih koji su željni povoljnih putovanja i istraživanja. Budimpešta, Beč, Prag, Bratislava, atraktivni su gradovi koje mladi žele posjetiti˝, izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE regiju.

Konferenciji za medije prisustvovali su predstavnici Grada Osijeka, pročelnik za komunalno gospodarstvo Siniša Gregoran, predstavnica Županije Osječko-Baranjske, pročelnica za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović, Generalni konzul Mađarske Antonio De Blasio, direktor Divizije mreža Hrvatske Pošte Mario Bebić te voditeljica marketing GPP-a Sanja Mršo.

Nedavno započetom suradnjom s Hrvatskom poštom osigurat će, kako je najavljeno na prezentaciji, široku mrežu prodaje karata diljem Hrvatske, ali i postati dostupni građanima prilikom obavljanja njihovih svakodnevnih aktivnosti.

Integrirani prijevoz u vidu globalnog i lokalnog prijevoza u destinaciji, prepoznali su i u javnom gradskom prijevozu putnika, odnosno iz GPP tvrtke iz Osijeka s kojom je započela suradnja u prodaji karata, a nastavit će se u daljnjoj integraciji i povezivanju prijevoza putnika na duljim relacijama s onima u samoj destinaciji.

Direktno povezivanje sa zračnim lukama u Budimpešti i Beču, omogućit će i daljnju povezanost ne samo prema Europi, već i prema ostatku svijeta. Više o cijenama i frekvencijama polazaka iz Osijeka, može se saznati na web stranici FlixBusa ili putem besplatne mobilne aplikacije.

Uz odličnu implementaciju tehnologije u tradicionalnu industriju putovanja, formulu uspjeha podržava i široka mreža linija koja raste iz dana u dan, a trenutno s 250.000 dnevnih veza spaja više od 1.400 destinacija u 26 europskih zemalja, istaknuto je na prezentaciji u hotelu Osijek.

FlixBus će nastaviti s razvojem i ekspanzijom i u 2018. godini s još većom ponudom tržišta i proizvoda. Do kraja godine, zeleni autobusi će započeti s vožnjama i u Americi, osiguravajući i njima alternativne mogućnosti putovanja. Unutar Europe, FlixBus će nastaviti s umrežavanjem destinacija te s povećanjem frekvencija polazaka već postojećih linija.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.