Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: "Razgovaram - stvaram bolje društvo"

11.04.2018.

13:14

Autor: Radio Osijek/mp

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

Osječki Volonterski centar i Grad Osijek organizirali su dijalog s građanima. Pod nazivom Snaga sudjelovanja "Razgovaram - stvaram bolje društvo" održan je u Hotelu Osijek. Projekt se provodi kroz Program Europa za građane - osim u Hrvatskoj - u Irskoj, Škotskoj i Belgiji.

Teme - kvaliteta života u Osijeku, prednosti i problemi s kojima se susrećemo te kako građani mogu pridonijeti boljem životu u svojoj zajednici. "Ono što mi želimo potaknuti je veći naglasak na društveni razvoj grada. Jer, ekonomsko i društveno ne može jedno bez drugoga. A nekako, čini nam se da upravo taj razvoj socijalnih usluga - ono što je usmjereno na razvoj socijalnog kapitala, povezanost građana i sve ono što je dio građanske odgovornosti ostaje zanemareno" – istaknula je koordinatorica projekta Nikoleta Poljak. 

U razgovoru su sudjelovali članovi, volonteri i korisnici udruga s područja Osijeka,a predstavljene su i mogućnosti volontiranja u Osijeku, utjecaj volontiranja na život u zajednici i na građane osobno.

"Udruge su u fazi pripreme različitih projekata i traže dosta partnerskog rada, dakle- tražimo odgovore kako Grad može u svemu tome sudjelovati i poboljšati naše zajedničko okruženje. A naravno da to ne možemo bez dijaloga s građanima" - rekla je Gordana Stojanović iz gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo.

Događanja se provode u isto vrijeme, osim u Hrvatskoj u još tri europske zemlje – Irskoj, Škotskoj i Belgiji i dio su EU- projekta čiji je nositelj Volonterski centar grada Dublina, a partneri su Volonterski centar Osijek, Volonterski centar Škotska iz Stirlinga i Serve the City iz Brisela. Projekt se provodi kroz Program Europa za građane, s ciljem jačanja zajedničkih europskih vrijednosti.

 

 

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.