Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre

05.12.2021.

15:43

Autor: Monika Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

Osijek trči- I ti to možeš, daruj svoje kilometre humanitarna utrka održana u Osijeku, na Promenadi, u tri utrke okupila je sve generacije i to od rekreativaca do iskusnih natjecatelja. Prikupljeni prihod namijenjen je Zavodu za hematologiju KBC-a Osijek.

Organizatori su Atletski klub "Slavonija - Žito" i  Igor Delač u suradnji s Gradom Osijekom, Osječko - baranjskom županijom, Športskom zajednicom Osječko - baranjske županije i partnerima, a 3. utrka "Osijek trči - I ti to možeš" održana je u sklopu obilježavanja Dana grada Osijeka.  

Održane su tri utrke i to na 5 i 10 kilometara, a prethodila im je promotivna utrka na 2 kilometra za sve, kako su istaknuli organizatori, rekreativce početnike, djecu, stariju braću, sestre, roditelje, bake, djedove... Sav prihod od startnina i donacija uplaćuje se Zavodu za hematologiju KBC-a Osijek. Kako je rekla voditeljica tog Zavoda dr. Jasminka Sinčić - Petričević, želja im je urediti nekoliko soba, izolacijskih jedinica, u  kojima bi bio po jedan pacijent, a uvjete u ostalim sobama poboljšati.

Prvo izdanje utrke, s više od 400 natjecatelja, svoje je kilometre darovalo Zakladi Ana Rukavina, a ideja za ovu humanitarnu utrku potekla je od osječkog pjevača Igora Delača. 

Osijek trči

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.