Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: U županiji dvije novoboljele osobe od korona virusa

13.04.2020.

12:00

Autor: Davor Lončarić/Hina

Osijek: U županiji dvije novoboljele osobe od korona virusa

Osijek: U županiji dvije novoboljele osobe od korona virusa

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj županiji još su dvije osobe zaražene koronavirusom, od kojih je jedna medicinska sestra, pa je do sada ukupno zabilježeno 105 pozitivnih osoba na virus Covid-19, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite.

 

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović kazao je na konferenciji za novinare da je jučer ukupno testirano 69 uzoraka, od kojih su dva bila pozitivna, u Osijeku i Čepinu. Dodao je kako su još dvije osobe izliječene, što je ukupno 13, od toga 12 u Osijeku i jedna u Našicama.

U osječkom KBC-u hospitalizirano je 27 pacijenata, od toga tri na respiratoru, dok je u našičkoj bolnici hospitalizirana jedna osoba

Ivanović napominje kako su u osječkom KBC-u četiri medicinska djelatnika pozitivna na korona virus, a 21 je u samoizolaciji, dok je iz KBC-a  otpušeno 20 pacijenata.
Ističe kako se na području Županije u samoizolaciji trenutno nalazi 198 osoba, što je 11 manje nego jučer, a policija je jučer evidentirala samo jedno kršenje samoizolacije, i to na području Belišća, te pet građana bez valjane e-propusnice.


Izvijestio je da Uskrs na području Županije "prošao bez izgreda" te zahvalio policiji, lokalnim stožerima Civilne zaštite i zdravstvenim djelatnicima, na uloženim naporima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.