Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: Uskrsnice umirovljenicima i svim socijalno ugroženim osobama

12.03.2020.

13:30

Autor: HINA/radio osijek

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

Uskrsnice će ove godine dobiti osam tisuća umirovljenika s područja Osijeka, te beskućnici i sve druge socijalno ugrožene osobe za koje je u gradskom proračunu osigurano 3 milijuna i osamsto tisuća kuna-najavio je prvi potpredsjednik osječkoga Gradskog vijeća Drago Šerić na konferenciji za medije.

Svrstani u pet kategorija, u prvoj su oni čija je mirovina do tisuću kuna i oni će dobiti uskrsnicu od 400 kuna, u drugoj su oni čija je mirovina do 1.200  kuna i dobit će 300 kuna. U trećoj su kategoriji oni čija je mirovina do 1.700 kuna i za njih je predviđena uskrsnica od 250 kuna, u četvrtoj su oni čija je mirovina do dvije tisuće kuna i dobit će 150 kuna, a u petoj kategoriji su umirovljenici s mirovinom do 2.200 kuna i njihova je uskrsnica 100 kuna, izvijestio je Šerić.

Novim mjerama bit će obuhvaćeno oko 11 tisuća Osječana, izvijestio je pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić. 

Pomoćnica pročelnika gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romana Kovačević je dodala da će, osim umirovljenika, uskrsnice dobiti i socijalno ugrožene osobe.
Evidentirano je 620 ugroženih osoba, a svrstane su u tri kategorije.
U prvoj kategoriji su nositelji prava naknade za troškove stanovanja i za njih je predviđena uskrsnica od 300 kuna, u drugoj su socijalno ugrožene osobe koje su nositelji prava na pomoć u prehrani i za njih je predviđena uskrsnica od 200 kuna, a u trećoj kategoriji su beskućnici, kojih je evidentirano 14 u Centru za prihvat beskućnika, i za njih je predviđena uskrsnica od 200 kuna.
"Njima će uskrsnice biti isplaćene preko bankovne poklon-kartice", dodala je Kovačević.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.