Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: Ususret Likovnoj koloniji u Tvrđi

26.07.2018.

13:42

Autor: Marija Petrinović

foto: HRT

foto: HRT

Foto: - / -

Na tradicionalnoj Likovnoj koloniji u osječkoj Tvrđi u prošlih deset godina sudjelovalo je više od stotinu slikara i kipara iz Osijeka i okolice, brojnih slavonskih gradova, te umjetnika iz cijele Hrvatske i regije.

Do sada su više od 350 djela darovali u humanitarne svrhe. Otvorenje će se na najljepšoj osječkoj baroknoj terasi u Tvrđi održati u subotu, podsjeća jedan od organizatora Kolonije - Igor Vrandečić, u razgovoru za emisiju Na valu ljeta.

"Baš sam pomeo terasu pred atellierom", kaže Vrandečić očekujući goste. Bit će, kao i svake godine do sada, petnaestak umjetnika. Dolaze iz Zagreba, Splita, još nekoliko hrvatskih gradova, te iz BiH.

"Za lijepih dana u Tvrđi slikamo, zatim dočekujemo posjetitelje pred djelima koja se suše" - nastavlja Igor Vrandečić podsjećajući kako je riječ o događaju koji se odvija uz suorganizaciju Udruge 106. brigade HV. Svečano otvorenje je u subotu 28.srpnja, a Kolonija - kao i svake godine, traje do kraja ljeta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.