Hrvatski radio

Radio Osijek

OSIJEK WINE FEST 4. i 5. prosinca

30.11.2015.

11:51

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugi međunarodni Festival vina, delicija i ugodnog življenja WINE FEST otvorit će se 4. prosinca u Arheološkom muzeju u 14 sati. O festivalu su govorili zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham te u ime organizatora Vinko Ručević (Vinoteka Vinita) i Vlado Krauthaker (Graševina Croatica).

Na prostoru arheološkog odjela Muzeja Slavonije, okupit će se više od 70 izlagača, proizvođača i trgovaca vinom i gastronomskim delicijama. Oba dana festival će biti otvoren od 14 do 22 sata. Na festivalu će se predstavljati i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije.
Posjetitelji plaćaju 20 kuna kaucije za festivalsku čašu, a ako prilikom odlaska iz prostora festivala vrate neoštećenu čašu — dobivaju povrat 20 kuna. Cijena dnevne ulaznice je 30 kuna, a festivalske 50 kuna.
Suorganizator i partner Grad Osijek i prošle je godine zajedno s udrugom Dekanter i vinotekom Vinita organizirao Winefest kako bi u predblagdansko vrijeme još nešto dodatno, osim Adventa u Tvrđi, ponudili, rekao je dogradonačelnik Osijeka Vladimir Ham.
Manifestacija je uključena i u program obilježavanja Dana grada koji, s određenim aktivnostima, počinje 1. prosinca. Sve ljubitelje vina i delicija vlasnik vinoteke Vinita, Vinko Ručević pozvao je da dođu i oduševe se proizvodima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.