Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: "Zahvaljujući njima - danas smo u Nepokorenom gradu"

31.10.2018.

13:10

Autor: Radio Osijek/HINA

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana u Osijeku su u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomenika stradalnicima Domovinskog rata na Trgu Slobode.

Vijence su položila zajednička izaslanstva ministarstava obrane, unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja, Osječko-baranjske županije, grada Osijeka i udruga iz Domovinskog rata.
Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako je ovo prigoda zahvaliti se braniteljima te svima koji su na različite načine stvarali Hrvatsku, napominjući da Hrvatska još uvijek traži 1.950 nestalih osoba, od kojih je većina s ovoga područja. Dožupan Goran Ivanović kazao je kako se treba zahvaliti onima koji su žrtvovali život za Hrvatsku te izraziti suosjećanje s obiteljima nestalih, za kojima se još uvijek traga. "Zahvaljujući svima njima, danas smo u nepokorenom gradu-Osijeku", rekao je predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin.

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnoga dana izaslanstva su položila vijence i kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata na osječkom Centralnom groblju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.