Hrvatski radio

Radio Osijek

14:39 / 17.06.2022.

Autor: HRT Radio Osijek

Na bazene Kopike - polovicom srpnja

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Potvrđeno je prilikom novog obilaska radova na rekonstrukciji najpopularnijeg osječkog kupalištu.  

- Kopika dvije godine nije radila, 46 godina nije obnavljana. Napravili smo ju u najkraćem mogućem roku i Osijek će prvi puta dobiti olimpijski bazen koji će udovoljavati svim normama svjetske plivačke federacije rekao je gradonačelnik Ivan Radić o investiciji vrijednoj više od 30 milijuna kuna u prvoj fazi obnove i pojasnio: - Olimpijski bazen trenutno je u fazi postavljanja keramike, kao i bazen s atrakcijama. Zgrada strojarnice sa sanitarijama, svlačionicama i drugim pripadajućim sadržajima također je izvedena i slijede hortikulturni radovi. Prethodili su im kompleksni infrastrukturni radovi, prije svega izgradnje kanalizacijske, hidrantske i vodoopskrbne mreže, te neutralizacije bazenske vode. Dosad se u Dravu ispuštala klorirana voda, a sada će ići pročišćena. Cijeli kompleks bit će spojen na kanalizacijsku mrežu Grada Osijeka – rekao je gradonačelnik.

Ivan Radić

Ivan Radić

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Ivan Radić

15 kuna ulaznica za odrasle radnim danom, 20 vikendom


Prema gradskoj odluci djeca do 7 godina imat će besplatan ulaz na Kopiku, deset kuna morat će izdvojiti djeca od 8 do 15 godina i invalidi (uz predočenje odgovarajućih dokaza). Svi drugi posjetitelji radnim danom ulaz će plaćati 15, a vikendom 20 kuna. Postojat će i mogućnost najma ležaljki uz cijenu od 15 kuna.


Uređenje dravske plaže na Kopiki privedeno kraju, nasipavanje pijeskom „Želje” od polovice kolovoza.


Razlog je pojasnio Željko Kovačević iz Hrvatskih voda:

Željko Kovačević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.