Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječani na najvećem svjetskom sajmu turizma

22.01.2017.

14:22

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na najvećem svjetskom turističkom sajmu, koji se održava od 8. do 12. ožujka 2017. u Berlinu, start-up nastao u „osječkoj silicijskoj dolini“ najsuvremenijom svjetskom tehnologijom predstavit će bogatstva i ljepote Hrvatskih turističkih destinacija.

Organizatori ITB Berlin i UNWTO pozvali su predstavnike te male osječke tvrtke da 9. ožujka 2017. pred predstavnicima 187 zemalja održe predavanje na temu: „Uspješna digitalizacija Hrvatskog turizma“.  S obzirom na to da je Pointers među prvih 5 projekata u svijetu koji je turističke destinacije obradio i prikazao u VR 360° tehnologiji koja predstavlja jednu od najbrže rastućih prezentacijskih tehnologija u svijetu, projekt su prepoznali svjetski turistički stručnjaci.

"Pointers će na samostalnom izložbenom prostoru u paviljonu 6.1/127, posjetiteljima omogućiti da i putem VR 360°  (Virtual reality tehnologije) osjete stvarnu prisutnost i ljepote jadranske obale, plaža, mjesta zabave, opuštanja, arheoloških atrakcija…", ističe Krunoslav Weinpert, direktor tvtrke Pointers iz Osijeka.

Pointers destinacije predstavlja putem 7 najjačih mobilnih platformi, te sa više od 40 različitih bitnih funkcionalnosti olakšava turistima izbor destinacije i odabir relevantnih informacija.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.