Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječani osvojili osam medalja

29.10.2018.

11:44

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Antun Šikić (ZTK Grada Osijeka)

Foto: Antun Šikić (ZTK Grada Osijeka)

Foto: - / -

U Slavonskom je Brodu protekloga vikenda održano međunarodno natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji dvoranskih modela F1N-150 i F1N na kojem je sudjelovalo 55 modelara iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Osječki modelari osvojili su osam medalja.

"U kategoriji F1N-150, koji se startaju pomoću pračkice, prvo mjesto u ukupnom plasmanu zauzeo je Igor Nišević AK Osijek ispred Damira Kosira MK Zaprešić dok je treći Alen Tucman MK Zaprešić. Ivan Kelam Rupčić AK Osijek u konkurenciji mlađi juniori zauzeo je prvo mjesto, drugi je bio Borna Zobec AK Karlovac, a treći Filip Maletić također iz Osijeka. Kadetski poredak u istoj kategoriji je prvi Borna Zobec AK Karlovac, Hana Višinger druga AK Osijek i Filip Maletić treći AK Osijek.
U kategoriji F1N izbacivanjem iz ruke modeli raspona krila od 500 mm mladi Osječani također su briljirali uzevši četiri medalje, u konkurenciji mlađi juniori Ivan Kelam Rupčić prvo mjesto, Filip Maletić treće, a u kadetskoj konkurenciji Filip Maletić prvo dok je Hana Višinger treća", izvijestio je Antun Šikić iz Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka.
Osječki zrakoplovni modelari imaju do kraja godine još dva međunarodna natjecanja u Zrenjaninu i u Belišću gdje očekuju također dobre rezultate.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.