Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječani pokazali humanost, solidarnost i veliko srce velikih ljudi

31.12.2020.

09:04

Autor: Radio Osijek/TM

Krv su dali i djelatnici HRT-a

Krv su dali i djelatnici HRT-a

Foto: - / -

Čim je objavljen apel, na dobrovoljno davanje krvi odazvao se velik broj Osječana. U nešto malo više od 24 sata prikupljeno je čak 336 doza. "Zahvaljujući ovako brzom i brojnom odazivu naših sugrađana, potreba za krvi i krvnim pripravcima je trenutno stabilizirana", javljaju iz Crvenog križa.

"Dopustite najprije da vam zahvalim za suradnju i vaš izniman i brz angažman u informiranju stanovništva o apelu za dobrovoljno darivanje krvi zahvaljujući kojemu smo u protekla dva dana ostvarili izniman uspjeh u zadovoljavanju potreba zdravstvenih ustanova za ovom dragocjenom tekućinom", poruka je koju je medijima poslao ravnatelj Gradske organizacije Crvenoga križa Osijek Denis Ćosić. 
"Sa zadovoljstvom vas želimo obavijestiti kako je u utorak u samo dva sata od objavljivanja apela za dobrovoljno darivanje krvi na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek prikupljeno 60 doza krvi, dok je u srijedu tijekom dana prikupljeno čak 276 doza krvi, odnosno, u nešto malo više od 24 sata ukupno čak 336 doza. Zahvaljujući ovako brzom i brojnom odazivu naših sugrađana, potreba za krvi i krvnim pripravcima je trenutno stabilizirana. Zahvaljujemo svim našim sugrađanima koji su se odazvali apelu za dobrovoljno davanje krvi i po tko zna koji put pokazali humanost, solidarnost i veliko srce velikih ljudi. U ovim izazovnim vremenima važno je znati da nam heroja ne nedostaje. Od srca hvala za darovanu krv!", piše Ćosić.
 
Sve one koji i idućih dana žele darivati krv informacija kada i gdje to mogu učiniti: 
Četvrtak - 31.12.2020. - Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u vremenu od 7.30 do 16.00 sati
Četvrtak - 31.12.2020. - Prostor Gradske četvrti Gornji grad (Trg Lava Mirskog 1, Osijek) u vremenu od 9.00 do 12.00 sati
Ponedjeljak - 4.1.2021. - Prostor Hrvatskog doma u Čepinu u vremenu od 16.00 do 19.00 sati

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.