Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječani pomažu na potresom pogođenim područjima

07.01.2021.

08:50

Autor: Amoreta Bajto

fotografije DIP CZ Osijek

fotografije DIP CZ Osijek

Foto: - / -

Šesnaest Osječana, pripadnika Državne interventne postrojbe Civilne zaštite Osijeka, od 29. je prosinca na potresom pogođenom području. O aktualnoj situaciji i iskustvima u izravnom je javljanju u program Radio Osijeka govorio zapovjednik Saša Ljubljanović.

"Na teren smo stigli neposredno nakon razornog potresa i stanje je bilo doista strašno. Radili smo danonoćno, a najvećim uspjehom smatramo što smo sve ljude uspjeli zbrinuti na topla i sigurna mjesta", kaže zapovjednik Ljubljanović. Dodaje da su donacije stigle iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja, da svega imaju, no da je dodatni problem to što tlo neprekidno podrhtava. Stanovnicima su stigle kamp kućice i kontejneri, tako da mogu ostati uz svoje domove i čekati sanaciju šteta i obnovu kuća. Ruševine se svakodnevno raščišćavaju, a pomoć dostavlja i do najudaljenijih sela. "Spremni smo i za najavljeno zahladnjenje i snijeg koji bi mogao pasti u Banovini", kaže nam Ljubljanović te zaključuje da će Osječani na stradalom području ostati dok god to bude potrebno.

CZ Osijek na Banovini

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.