Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječani se biciklima provozali gradom uz turističkog vodiča

16.07.2020.

20:59

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

50-ak Osječana okupilo se u povodu Međunarodnoga dana biciklista na besplatnoj cikloturi središtem grada koju je organizirala osječka Turistička zajednica u suradnji s vodičem Tinom Kovačevićem .

Na ovu jedinstvenu osječku turu odazvalo se 50-ak Osječana. Okupili su se u Zimskoj luci i krenuli u vožnju uz Dravu, osječkim parkovima i Tvrđom. Vodič im je bio Tin Kovačević koji je istaknuo da je ova tura zaista jedinstvena: "Tura je posebna po tome jer kombinira bicikl kao prijevozno sredstvo, a u ovom slučaju je oruđe kroz turističku turu koja spaja više lokaliteta i više priča. Tvrđu, Osijek uz rijeku Dravu, Gornji grad, njegove simbole, neke više ili manje poznate elemente iz turističkih priča", rekao je Kovačević i dodao kako je do sada vodio 7-8 ovakvih tura, a počele su se intenzivirati tijekom prošle turističke sezone.

Direktorica TZ Grada Osijeka Tajana Rogulja iznimno je bila zadovoljna odzivom Osječana: "Meni je ovo samo potvrda za sve ono što cijelo vrijeme govorimo da zapravo grad i županija živi biciklistički stil. Osim toga cikloturizam je jedan od novih motiva dolazaka i jedan konkretan proizvod koji privlači sve više turista, a koji možemo ponuditi. Ovom turističkom biciklijadom smo zapravo napravili jednu probu kako bismo vidjeli koliko će se naših sugrađana odazvati i mislim da je ovo pravi pogodak. Na žalost koronakriza nas je malo usporila u organiziranju aktivnosti jer smo tijekom 2019. godine organizirali besplatna razgledavanja grada jednom mjesečno. Tada je to bilo pješice, a ove smo se godine evo prvi puta odlučili organizirati turu biciklima. Naši sugrađani su pokazali veliko zanimanje, iznimno su zadovoljni i zasigurno ćemo uskoro nešto slično i ponoviti", rekla je direktorica Turističke zajednice Osijeka Tajana Rogulja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.